Am incheiat cu bine o provocare indrazneata ce presupune ca timp de 2 luni participantii sa adune un numar nelimitat de km si sa treaca peste cateva borne kilometrice 150, 250, 350 si respectiv peste 500km. Am fost impresionati de performanta lui Vicentiu asa ca ne-am dorit sa aflam cine este omul care ne-a aratat cu o vointa de fier ca atunci cand vrei, se poate!

Face sport de aproape 40 de ani, a inceput ca jucator de fotbal iar o perioada a fost si antrenor iar alergare practica din anul 2016. Vicentiu lucreaza ca tehnician veterinar si tehnolog in prelucrarea lemnului si reuseste cumva sa se imparta intre servici, familie si pasiunea lui, alergarea, chiar daca uneori este nevoit sa alerge seara pe intuneric sau dimineata foarte devreme. Se apropie vertiginos de onorabila varsta de 46 de ani si este tatal a doi copii, Erik care este profesor de sport si Robert student cu bursa de merit la Facultatea de Medicina. 

 

In cursele de anduranta se simte cel mai bine insa se implica cu drag si in cursele cu scop caritabil. Anul acesta Vicentiu a participat doar la trei concursuri deoarece anul a fost sarac in evenimente sportive. In cadrul concursului de Ultramaraton Autism 24h Marea Neagra in editia din mai a alergat nu mai putin de 126,5km iar in cadrul editiei din septembrie a reusit un loc 8 individual si locul 1 pe echipe cu Spartanii Tulcea unde au avut de concurat impotriva a 47 de echipe prezente la start. La Cluj EcoTrail s-a prezentat la start si a alergat la proba de 50km. Iar in cadrul provocarii LIMITLESS Vicentiu a reusit sa stranga 901km in doar 2 luni!! 

Pentru Vicentiu alergarea a devenit un stil de viata, alearga de placere si pentru sanatate spune el. Este dedicat si responsabil in ceea ce face si viseaza sa poata ajunge in 2021 la Campionatul National de Ultramaraton de 48H din Polonia. Pentru acest concurs se pregateste temeinic si alearga cu un obiectiv clar in minte.

“Ma tine in forma insasi alergarea” spune Vicentiu si “cei peste 3200km parcursi in 2020 si cele peste 307 de ore petrecute in alergare”. Cu cat l-am cunoscut mai mult pe Vicentiu cu atat ne-am dat seama ca simplitatea si pasiunea cu care el alearga face parte din secretul lui si ceea ce il mentine atat de sanatos. Se hidrateaza corespunzator si tine foarte mult la o mancare buna si consistenta dupa alergare. Se considera norocos deoarece nu are nevoie sa apeleze la masaje sau medicamentatii pentru recuperare. 

 

Nu este nevoie sa castigi UTMB sa fii erou! Vicentiu este unul din exemplele clare si inspirationale care reuseste sa se mentiona atat de activ printr-un stil de viata cumpatat “fara excese de nici un fel” spune el “habar nu am ce gust are cafeaua”. Are grija de pregatirea sa fizica si nu merge la nici un concurs nepregatit si nu neglijeaza nici puterea psihica si mentala de care are nevoie pentru a face un asemenea volum. Ne invata ca hidratarea, vitaminizarea si alimentatia corespunzatoare sunt elemente esentiale de care tine foarte mare cont dar si mentinerea unui ritm corespunzator distantei, dificultatii si pregatirii sale pentru a ajunge cu bine la Finish. 

Vicentiu locuieste in Gherla, un orasel mic de langa Cluj unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea lucru care il avantajeaza. Inainte si in timpul fiecarui concurs primeste foarte multe incurajari si mesaje de la prieteni si cunostinte. Asta il mentine tare si motivat indiferent de provocare. Ii multumim lui Vicentiu in numele intregii comunitati pentru inspiratie si exemplul de care da dovada!