TERMENI SI CONDITII

– – – –

1. DREPTURILE SI RESPONSABILITATILE VANZATORULUI

Utilizatorul este singurul răspunzător de informațiile pe care le introduce în platformă motiv pentru care acesta se obliga sa furnizeze date corecte in interactiunile si comunicarile cu Site-ul virtualchallengeseries.com

In calitate de utilizator sunteti de acord sa (nu) folositi acest site pentru :

1.1 Sunteti de acord sa furnizati date corecte cu caracter personal pentru a putea fi procesate de catre si in folosul site-ului dar si al partenerilor acestora; datele vor fi furnizate fara drept de autor si vor fi irevocabile pe o perioada nedeterminata.

1.2 Sunteti de acord sa nu incarcati, publica, transmite prin email sau pune la dispozitie a oricarui material care contine virusi software sau orice alt cod de

computer, fisiere sau programe concepute pentru a intrerupe, distruge sau a limita functionalitatea site-ului, inclusiv a sterge informatii de pe site.

1.3. Este interzisa publicarea de materiale cu continut obscen, defaimatoare sau abuzive in orice fel, ilegale in conform cu prevederile legale actuale.

1.4. Sunteti de acord sa primiti oferte si informatii promotionale din partea Site-ului si a partenerilor acestora. Nu veti accesa (sau incerca sa accesati) Site-ul sau

continutul prin mijloace automate (script, crawler web, robot, spider, scraper) si nu veti falsifica sau manipula metodele de identificare pentru a va ascunde

originea accesului si nici identitatea.

1.5. Sunteti obligat sa folositi date reale si actualizate in ceea ce priveste identitatea dvs. in calitate de utilizator la creare contului, efectuarea platii, trimiterii

rezultatelor si a primirii medaliei si/ sau a oricarui alt premiu sau produse din partea Site-ului.

1.6. Este interzisa folosirea Site-ului pentru a incarca, publica, trimite prin email sau a pune la dispozitie a oricarui fel de publicitate nesolicitata sau neautorizata,

folosirea materialelor promotionale, desfasurarea de activitati de tip “spam”, “junk mail”, “scrisori in lant” sau alte “scheme piramidale”, colectarea de adrese.

2. INFORMATII DESPRE PRODUSELE SI SERVICIILE COMERCIALIZATE PE SITE

2.1 Site-ul virtualchallengeseries.com ofera utilizatorilor sai servicii si produse sportive sub forma de curse virtuale.

2.2 In ceea ce priveste stabilirea castigatorilor si validarea rezultatelor, Virtual Challenge Series este unicul decident pentru validarea informatiilor si rezultatelor trimise de catre utilizatori. Ne rezervam dreptul de a cere verificari suplimentare in eventualitatea in care rezultatele trimise de catre utilizatori nu se dovedesc a fi veridice iar cursa nu s-a desfasurat in conditiile impuse de catre organizator.

3. COMANDA, LIVRAREA SI FACTURAREA PRODUSELOR SI SERVICIILOR

3.1 In ceea ce priveste comanda si plata serviciilor si a produselor listate pe site, singura modalitate de plata este plata cu cardul. Site-ul virtualchallengeseries.com foloseste Netopia Payments ca si procesator de plati. Dorim sa va informam ca nu avem acces si implicit nu stocam pe serverele site-ului virtualchallengeseries.com datele dvs bancare, acestea fiind procesate prin intermediul sistemului “3D secure” care garanteaza un nivel ridicat de securitate. In calitate de utilizator al site-ului, nu vi se percepe comision la efectuarea platii cu cardul acesta fiind suportat de catre site-ul virtualchallengeseries.com.

3.2 Livrarea produselor si serviciilor se realizeaza doar dupa confirmarea comenzii si efectuarea platii pe site si oferirea tuturor informatiilor cerute in formularele de plata si de inscriere. Pentru utilizatorii care au terminat provocarile si care au participat la evenimentele organizate de siteul virtualchallengeseries.com conform conditiilor impuse la organizare, acestora li se va expedia medalia si/ sau alte premii (dupa caz) prin curier, in toata tara, in maxim 10 zile lucratoare de la data incheierii evenimentului. Exista posibilitatea ca in unele locatii, utilizatorilor sa li se ofere puncte de ridicare (puse la dispozitie de catre parteneri) a medaliilor si/ sau a premiilor (dupa caz).

3.3 Expedierea coletelor se vor face doar dupa finalizarea clasamentului, in timpul saptamanii, cu exceptia zilelor Nationale libere si a sarbatorilor. Livram medaliile, premiile si kitul prin servicii de curierat iar pentru zonele mai greu accesibile vom expedia cu Posta Romana.

3.4 Participantii au obligativitatea sa treaca in contul de utilizator adrese de livrare actualizate si sa anunte din timp orice modificare. Participantii vor acoperi costurile de transport in urmatoarele situatii:

 • Daca coletul a fost expediat la o adresa gresita sau neactualizata
 • Daca participantul si-a mutat domiciliul permanent sau temporar si nu a anuntat organizatorul si nici nu a actualizat adresa de livrare de pe site

3.5 Dupa finalizarea comenzii veti primi un email de confirmare a comenzii. In eventualitatea in care nu ati primit confirmarea comenzii pe email, va rugam verificati si in sectiunea de BULK/ SPAM. Pentru orice intrebari ne puteti contacta la adresa de email: contact@virtualchallengeseries.com dar si pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/virtualchallengeseries)

4. POLITICA DE RETURNARE A PRODUSELOR

4.1 Prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor permite utilizatorilor site-ului virtualchallengeseries.com returnarea produselor si serviciilor in termen de 14 zile de la data achiziționării, prevederi care se aplica pentru cumparaturile online, posta sau telefonic. In aceste situatii se va returna suma, fara contravaloarea livrarii, in cazul in care medalia sau alte premii au fost livrate prin curier (respectand conditiile de mai sus). Responsabilitatea cumparatorului este aceea de a returna produsele primite in ambalajul original in stare foarte buna, asa cum au fost primite.

4.2 Mentionam faptul ca nu este permis transferul catre alta persoana si nici transferul intre probe.

5. MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

5.1 Pot exista situatii in care virtualchallengeseries.com poate modifica acesti termeni si conditii motiv pentru care te rugam sa verifici acest continut periodic. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari, dupa caz, acestor termeni si conditii.

6. LIMITAREA RESPONSABILITATII ORGANIZATORULUI

6.1 Sub nici o forma si in nici un caz, virtualchallengeseries.com sau organizatorii, nu vor fi trasi la raspundere pentru:

 • orice pierdere sau prejudiciu, fie el direct, indirect, accidental sau intentionat, special, ca si consecinta sau rezultat al sau in relatie cu acesti termeni si conditii (“Acord”);
 • pentru intreruperi de utilizare a seriviilor oferite de virtualchallengeseries.com din motive ce nu sunt in controlul sau responsabilitatea site-ului;
 • evenimente precum accidentari fizice sau orice alta forma de vatamare corporala si care impiedica utilizatorul sa finalizeze cursele virtuale si sa achizitioneze servicii de pe site;
 • datele eronate introduse de utilizator la crearea contului si trimiterea rezultatelor pentru validarea curselor la care participa.
 • intarzieri privind expedierea premiilor, medaliilor, cauzate de situatii ce nu se afla sub controlul sau in responsabilitatea site-ului.
 • Probleme se sanatate precum COVID-19 sau alte simprome ce nu intra in responsabilitatea sau controlul site-ului, cauzate de activitate sportiva pentru participarea la cursele virtuale.
 • Nici un fel de pierdere sau daune pe care cineva le-ar suferi ca urmare a folosirii in vreun fel a informațiilor prezentate in acest site.

7. MODUL DE SOLUTIONARE A LITIGIILOR

7.1 Pentru orice conflict părţile vor uza de toate posibilităţile de conciliere amiabilă, urmând îndeaproape reglementările în vigoare, iar în caz de agravare a conflictului şi neajungerea la o rezolvare pe această cale, părţile vor apela la instanţele judecătoreşti competente.

8. GENERALITĂȚI

8.1 Acest regulament se aplică tuturor participanţilor la oricare dintre provocarile oferite de organizator.

8.2 Probele din cadrul Virtual Challenge Series sunt deschise tuturor doritorilor, respectând condițiile impuse de organizator.

8.3 Înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online pe site-ul virtualchallangeseries.com

8.4 Prin completarea formularului de inregistrare pe site-ul VCS si bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online a contului, fiecare participant:

 • declară că acceptă si intelege termenii şi condiţiile de participare la provocarea aleasa, precum şi regulamentul general VCS si regulamentul provocarii alese
 • declară pe propria răspundere ca datele completate sunt reale și că persoana este aptă fizic din punct de vedere medical pentru a participa la provocarea aleasa
 • declară că a citit și este de acord cu Politica de Confidențialitate privind prelucrarea de către virtualchallengeseries.com, a datelor cu caracter personal

8.5 Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă in cadrul participarii la provocarile organizate de site-ul virtualchallengeseries.com.

8.6 Organizatorul recomanda ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

9. PARTICIPARE

9.1. La oricare dintre provocarile oferite de VCS, pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani și se consideră apte de efort susținut din punct de vedere medical.

9.2 Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani pentru oricare dintre provocarile inscrise vor putea participa numai cu acordul scris al ocrotitorului legal (cel puțin unul din părinți sau tutorele), prin care ocrotitorul legal își dă acordul, în mod expres, pentru participarea minorului la concurs, precizând ca a luat la cunoștință regulamentul și cunoaște și își asumă, alături de concurent, riscurile și implicațiile participării. Dacă ocrotitorul legal nu este părintele ci tutorele, atunci e necesară și o dovadă corespunzătoare care atestă calitatea de tutore a celui care semnează acordul pentru participarea minorului la eveniment. Înscrierea pe site prin înregistrarea unei vârste diferite decât cea reală atrage după sine eliminarea din concurs.

9.3 Fiecare participant este responsabil de obținerea avizului medical în baza art. 55 alin. 1 din Legea nr. 69/2020. Participarea la provocari se face pe propria răspundere. Organizatorul nu verifică starea medicală/avizul medical al participanților, nu evaluează aptitudinile sportive ale participanților și nu condiționează participarea de promovarea unei sesiuni de calificare. Organizatorul recomandă ca participanții să dețină cel puțin experiența anterioară a unei competiții de alergare montană/alergare pe asfalt/ciclism/ski de tura de dificultate similară.

10. ÎNSCRIEREA LA PROVOCARI

10.1 Înscrierea se face prin achitarea taxei de participare online pe site la provocarea aleasa.

10.2 După inscriere veti primi mail cu confirmarea platii pe site.

10.3 Participantul va putea incepe provocarea la data stabilita de catre organizator.

10.4 Inscrierea la provocari se poate face doar intre datele anuntate de catre organizator pe site si pe canalele de social media.

11. DESCALIFICARE 

11.1 Organizatorul isi rezerva dreptul de a verifica informatiile oferite de pe aplicatii de tracking folosite pentru activitatea desfasurata, profilul public al participantilor pe aceste aplicatii precum si fisiere GPX.

11.2 Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica sau de a retrage din provocare orice concurent dacă nu respectă prezentul regulament sau într-una din următoarele situații:

 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul activitatilor fizice desfasurate pentru participarea la provocarea la care s-a inscris;
 • comportament nesportiv față de alți concurenți sau lipsa de respect față de oficiali, organizatori, public susținător, localnici (in cazul in care exista probe video/foto);

11.3 Este interzisa sub orice forma utilizarea de aplicatii de tracking, smartphone sau smartwatch de catre o alta persoana care nu este inscrisa la provocare pentru inregistrarea si partajarea de activitati fizice care nu sunt desfasurate de catre persoana inscrisa la provocare sau evenimentele organizate de siteul virtualchallengeseries.com.

Reformulare:

Este interzisa inregistrarea si partajarea de activitati fizice de catre o terta persoana pentru a fi folosite de catre persoana inscrisa la provocare sau orice alt eveniment organizat de siteul virtualchallengeseries.com.

12. ANULAREA PARTICIPĂRII 

12.1 Dacă dintr-un motiv întemeiat de sanatate sau alte probleme de natura personala precum deces, cununie civila sau religioasa, botez, nastere, calatorii in tara sau strainatate in interes de serviciu, nu se poate participa la provocarea la care v-ati inscris, taxa de participare se poate returna la cerere. Cu mentiunea ca pentru motivele medicale este nevoie sa ne trimiteti pe email copie dupa adeverinta medicale sau bilet de control la medicul care v-a scutit de efort fizic sau orice alta dovada a faptului ca nu sunteti apt de efort fizic.

12.2 Achitarea taxei de inscriere la o provocare NU ESTE TRANSFERABILA la o alta provocare de pe site.

12.3 Conditiile in care se va livra medalia si kitul de participare se va face doar in conditiile in care participantii au indeplinit provocarea si apar in lista de rezultate de pe site.

13. REZULTATE SI PREMIERE 

13.1 Fiecare participant va folosi propriul dispozitiv pentru masurarea activitatii, insemnand orice aplicatie mobila de fitness/ alergare, smartwatch.

13.2 Rezultatele se transmit de fiecare participant conform dispozitivului folosit pentru masurarea activitatii, direct din contul de utilizator

13.3 Premii se vor acorda in functie de specificul provocarii si vor fi premiate doar 2 categorii: OPEN masculin si OPEN feminin. Pot exista situatii cand se vor acorda premii participantilor inscrisi la provocari prin tragere la sorti iar organizatorul va anunta modalitatea de premiere pentru fiecare provocare in parte inainte de inceperea provocarii.

14. ECHIPAMENT

Echipamentul obligatoriu este format in functie de provocarea sau evenimentul la care concurentul este inscris, organizat de siteul virtualchallengeseries.com.

14.1 Alergare Montana

14.1.1 Concurentul are dreptul sa isi stabileasca traseul pe unde doreste sa participe 14recum si gradul de dificultate

14.1.2 Concurentul are obligatia de a avea propriul dispozitiv de înregistrare a activitatii desfasurate.

14.1.3 Echpamentul minim necesar desfasurarii activitatilor va fi adaptat conform distantei parcurse, conditiilor meteo, sezon si nivelul de dificultate al traseului ales. Echipamentul recomandat de către organizatori cuprinde, dar nu se limitează la:

 • Rucsac de alergare sau borseta/ brau de alergare
 • Telefon mobil functional cu bateria incarcata, date mobile si credit pentru apeluri de urgenta
 • Bentita / caciula/ Buff / sapca
 • Manusi
 • Foita de vant sau geaca impermeabila
 • Protectie solara
 • Bete trekking
 • Harta (sau aplicatii GPS)
 • Straturi in partea superioara (tricou tehnic, bluza tehnica cu maneca lunga, polar)
 • Pantaloni lungi (nu se recomanda pantaloni scurti sau trei sferturi in activitatile montane in special pe vreme nefavorabila)
 • Lanterna frontala functionala
 • Folie de supravietuire
 • Geluri/ energizante/ batoane
 • Fluier si spray cu piper (in cazul in care esti singur in padure sau pe trasee montane)
 • Incaltamine adecvata cu aderenta buna in special pentru trasee montane
 • Flaskuri de minim 0.5l de apa
 • Trusa de prim ajutor (fasa elastica, bandaj steril, leucoplast)

14.2 Ciclism montan/asfalt (in localitate)

 • Casca de protectie
 • Manusi
 • Ochelari
 • Rucsac
 • Foita de vant sau geaca impermeabila (in caz de vreme nefavorabila)
 • Lanterna frontala functionala / Faruri Stop spate / semnalizare pentru timp de noapte
 • Geluri/ energizante/ batoane
 • Bidon de minim 0.5l de apa
 • Trusa de prim ajutor (fasa elastica, bandaj steril, leucoplast)
 • Harta (sau aplicatii GPS)
 • Fluier si spray cu piper (in cazul in care esti singur in padure sau pe trasee montane)
 • Trusa pentru reparatii de urgenta

14.3 Ski de Tura

 • To be announced!

14.4 Trekking 

 • Rucsac de trekking
 • Telefon mobil functional cu bateria incarcata, date mobile si credit pentru apeluri de urgenta
 • Bentita / caciula/ Buff / sapca
 • Manusi (in functie de conditiile meteo sau pe timp de noapte)
 • Foita de vant sau geaca impermeabila
 • Protectie solara
 • Bete trekking
 • Harta (sau aplicatii GPS)
 • Straturi in partea superioara (tricou tehnic, bluza tehnica cu maneca lunga, polar)
 • Pantaloni lungi (nu se recomanda pantaloni scurti sau trei sferturi in activitatile montane in special pe vreme nefavorabila)
 • Lanterna frontala functionala
 • Folie de supravietuire
 • Mancare in functie de distanta si nivelul de dificultate
 • Fluier si spray cu piper (in cazul in care esti singur in padure sau pe trasee montane)
 • Incaltamine adecvata cu aderenta buna in special pentru trasee montane
 • Flaskuri de minim 0.5l de apa
 • Trusa de prim ajutor (fasa elastica, bandaj steril, leucoplast)

14.5 Inot (bazin si ape deschise)

14.5.1 Inot in bazin

 • casca de inot
 • ochelari de inot

14.5.2 Inot in ape deschise 

 • costum de neopren
 • ochelari de inot
 • baliza de semnalizare

15. TRASEU. ALTE DECIZII CU PRIVIRE LA PROVOCARE

15.1 Pe parcursul desfășurării provocării circulația rutieră pe drumurile publice nu va fi restricționată, de aceea pe o porțiune de traseu aleasă se pot întâlni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participanților la provocare obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.

15.2 În caz de forță majoră (orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a provocării, cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale, conditii meteo nefavorabile sau evenimente politice majore) care determină organizatorii să anuleze provocarea, taxa de participare nu va fi returnată.

15.3 Alegerea traseului pe care se vor desfasura activitatile in cadrul provocarilor va fi exlusiv in responsabilitatea participantului. A se tine cont de conditiile meteo, restrictiile impuse de autoritati, zonele cu risc ridicat de avalansa, pericol de alunecare, cadere sau accidentare, precum si alte fenomene meteo periculoase precum grindina, ploi, ceata, furtuna, etc.

16. LIMITAREA RĂSPUNDERII

16.1 Pentru traseele recomandare de către organizator, acesta isi rezerva dreptul de a modifica sau ajusta traseul stabilit pentru provocare în funcție de condițiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri/ anula provocarea în cazuri excepționale.

16.2 Față de specificul traseului ales de către participant la provocare, respectiv față de scopul provocării de a provoca agilitatea și anduranța participanților, organizatorul nu garantează stabilitatea și aderența suprafețelor, curățarea traseului de corpuri mobile, vizibilitatea marcajelor în condiții de ceață/ ploaie/întuneric, alegerea celei mai facile/sigure/vizibile rute și alte asemenea. Organizatorul nu garantează că traseul este liber de obiecte sau animale și nu își asumă paza juridică pentru niciun obiect sau animal cu care ar putea interacționa participanții pe traseu sau în perimetrul de concurs.

16.3 Organizatorul nu răspunde pentru niciun prejudiciu patrimonial sau nepatrimonial pe care participanții și/sau succesorii în drepturi ai acestora îl pot suferi în legătură cu parcurgerea traseului ales sau deplasarea în afara traseului, indiferent dacă prejudiciul este cauzat de o persoană, un lucru sau un animal.

16.4 Perimetrul traseului ales la provocare face parte din domeniul public și nu este controlat sau restricționat de organizator. Organizatorul nu este în măsură să asigure un serviciu de protecție și pază pe perioada desfășurării provocării. Organizatorul nu răspunde pentru niciun prejudiciu ce ar putea fi adus bunurilor deținute de participanți sau aflate în paza juridică a acestora.

16.5 Organizatorul nu prestează servicii medicale, de salvare montană, evacuare sau transport.

16.6 Organizatorul nu este răspunzător de traseul ales de către participant, indiferent dacă traseul ales se desfasoara pe proprietate publica sau privata, portiune de traseu turisitc marcat sau nemarcat.

17. PROTECȚIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

17.1 Este strict interzisă aruncarea deșeurilor de orice fel, în orice loc pe traseele alese pentru desfășurarea activităților sportive. Participantii care nu respectă această regulă vor fi descalificați.

17.2 Fiecare concurent trebuie să își aducă propriul recipient din care să bea apă/ isotonic.

18. CONDUITĂ 

18.1 Dorim să ne asigurăm că cerințele Ordinului nr. 780 din 12 august 2020 și anexa 2, Regulament privind condiţiile de prevenire a virusului SARS-COV-2 sunt cunoscute si respectate în vederea practicării sporturilor individuale in aer liber.

18.2 In cazul activitatilor desfasurate in grup este necesara respectarea distantei minime obligatorii de 1.5m intre participanti si purtarea mastii de protectie.

18.3 Participanților le este strict interzisă orice formă de agresiune, fie ea fizică, verbală sau non-verbală, în raport cu orice altă persoană aflată în activitatii desfasurate din cadrul provocarii. Participanților le este strict interzisă proferarea, propagarea, purtarea, aplicarea sau amplasarea unor mesaje care exprimă/instigă la ură sau discriminare.